ГрО СНС НС Најоштрија осуда хулиганског понашања и наношења штете Новом Саду

Овакви скупови, добро су планирани и оркестрирани из једног центра – из Савеза за Србију  уз вероватну инострану помоћ спонзора незадовољних резултатом избора и крахом бојкота, каже се у саопштењу ГрО СНС Новог Сада
sns logo, SNS
Фото: СНС

Демолирање Градске куће, страначких просторија Српске напредне странке у Стражиловској улици, разбијање улазних врата Јавног сервиса Војводине, поломљене клупе, разваљени контејнери, оштећени аутомобилим разбијене жардињере и смеће на све стране – то је слика Новог Сада која је вечерас обишла свет захваљујући разулареној банди хулигана, незадовољној изборним фијаском 21.јуна.

 Само наивни могу да поверују у то да се протест одржава спонтано. Овакви скупови, добро су планирани и оркестрирани из једног центра – овог, као и много пута до сада – из Савеза за Србију, уз вероватну инострану помоћ спонзора незадовољних резултатом избора и крахом бојкота.

Градски одбор Српске напредне странке најоштрије осуђује хулиганско понашање и наношење сваке врсте штете Српској Атини. Градска кућа је преживела Први и Други светски рат и хортијевце који су управљали градом, а да ли ће преживети и Ђиласове и Јеремићеве дивљаке, знаћемо до јутра. Покушај да се запали Градска кућа, небројено молотовљевих коктела упућених према њој, каменице и слично – то је слика коју нормална Србија не жели.

Због тога Градски одбор Српске напредне странке позива, пре свега своје чланство и симпатизере и културне грађане нашег града да вечерас остану у својим домовима, како не би постали жртве иживљавања оних који нису имали храбрости да нам се супротставе на изборима, па на овај начин покушавају да остваре преврат.

Српска напредна странка упозорава демонстранте да неће толерисати нападе и пребијање наших чланова, а тога је било последња два дана. Истовремено, одајемо признање припадницима Министарства унутрашњих послова на достојанственом држању и  савесном обављању посла у немогућим условима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести