Протестни скуп у Будви завршен, застава Црне Горе на спомен плочи

БУДВА: Протестни скуп у Будви против најављеног полагања венца Амбасаде Србије у Црној Гори на сомен плочу српским ослободиоцима завршен је прекривањем плоче црногорском заставом, пренео је портал РТЦГ.
crna gora zastava
Фото: Tanjug (video, ilustracija)

Министарство спољних послова Црне Горе онемогућило је амбасадору Србије Владимиру Божовићу да положи венац на поменуто спомен обележје, оценивши да је реч о "грубом мешању у унутрашње ствари суверене државе" и "историјском фалсификату".

Амбасада Србије раније данас саопштила је да због таквог става тог ресора одлажу планирану активност уз наду и жељу да ће се, како истичу, у скорој будућности стећи услови даона абуде обављена на адекватан и прихватљив начин, као што се то иначе обележава у целом слободарском и цивилизованом свету.

Амбасада је полагање венца у Будви планирала у складу са досадашном праксом и устаљеном традицијом, а поводом обележвња 11. новембра, Дан примирја у Великом рату.

Иначе, на спомен плочи пише: "Покољења ђела суде П.П. Његош, на успомену доласка храбре и побједоносне Српске војске која послије јуначких побједа ослободи Будву на Митровдан 8. новембра 1918, поставла Општина Будванска".

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести