Хаг стеже обруч око Хашима Тачија

БЕОГРАД: У јеку формирања нове владе такозваног Косова све више се шири листа команданата терористичке ОВК које је на саслушање позвало Специјално тужилаштво у Хагу, и полако се стеже обруч око председника привремених приштинских институција Хашима Тачија, бивешег команданта озлоглашене Дреничке групе ОВК, пише "Политика".
Hašim Tači  Foto: AP Photo/Visar Kryeziu
Фото: Хашим Тачи  Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Лист подсећа да се већ дуга листа бивших припадника или особа повезаних са ОВК које је позвао Специјални суд пре два дана проширила за још два имена, тако да су сада на њој бивши председник парламента у Приштини Кадри Весељи и шеф приштинске обавештајне службе Шпенд Мађуни.

"Политика" наводи да се Весељи, као и остали из најужег круга команде ОВК, доводи у везу са најстрашнијим злочинима из извештаја Дика Мартија, почињеним у логорима на северу Албаније, као и са Дреничком групом, коју је водио Тачи.

С друге стране, Мађуни је, према наводима приштинских медија, осумњичен "само" за цурење информација, пише београдски дневник, додајући да он није био члан ОВК, али да је поднео оставку после хашког позива.

Позивом Кадрију Весељију сужен је круг око Хашима Тачија, бившег команданта Дреничке групе, званог "Змија", оцењује "Политика".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести