Хајнц Кристијан Штрахе вређао Ану Брнабић

Бивши аустријски политичар Хајн Кристијан Штрахе, некадашњи шеф Слободарске партије Аустрије у разговору са својим тадашњим главним сарадником Јоханесом Гуденусом вређао је српску премијерку Ану Брнабић због њене сексуалне оријентације, пише Блиц.
s
Фото: Youtube Printscreen

Аустријски новинари који су открили аферу нису изнели додатне информације због чега су то Штрахе и његов тадашњи заменик помињали српску премијерку.

Слободарска партија Аустрије (ФПО) свом некадашњем лидеру Хајнц-Кристијану Штрахеу одузела је администраторска права његове фејсбук странице, јавио је Танјуг.

За Штрахеа, који је морао поднети оставку на све политичке функције након објављивања снимака са Ибице на којима је једној наводној нећаки руског милијардера обећао државне послове за финансијску подршку његовој странци, фејсбук је важан инструмент за комуникацију са присталицама.

Свакодневно он преко фејсбука комуницира са својих око 800.000 пратилаца и износи своје мишljеnjе о актуелној политичкој ситуацији.

Према писаnjу дневника "Хојте" странка је одлучила да му одузме администраторска права чиме убудуће може да поставља поруке на фејсбуку, преко актуелне стране на којој има толико пратилаца, само након одобрења партије.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести