Хан: Демаркација граница са ЦГ услов за визну либерализацију

Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан поручио је лидерима косовске владе и опозиције да је споразум о демаркацији граница са Црном Гором предуслов

 за визну либерализацију."Био сам веома јасан да без решавања појединих проблема, неће бити визне либерализације", рекао је Хан, који је јуче боравио у Приштини.

Опозициони лидери су, упркос томе, тражили поништење тих споразума, пише "Зери".Лист наводи, позивајући се на неименоване изворе са састанка, да је председник косовске скупштине Кадри Весељи предложио решење за проблем демаркације, који су представници опозиције одбацили.

Према мишљењу опозиције, наводи "Зери", питање демаркације граница мора бити одвојено од визне либерализације."Бота сот" истиче да је лидер Самоопредељења Висар Имери, током састанка са Ханом, изразио незадовољство условом "неметнутим Косову", који се тиче процеса визне либерализације.

Имери је, на свом налогу на Фејсбуку, указао на, како је навео, "штету" коју тренутни споразум о демаркацији наноси Косову.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести