Хан у Београду на радној вечери са Вучићем

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић и комесар ЕУ за проширење и суседство Јоханес Хан разговарали су вечерас у Београду на радној вечери.
Johanes Han Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"На радној вечери са Ханом пред сутрашњу церемонију отварања новог Жежељевог моста за друмски саобраћај у Новом саду, обновљеног средствима ЕУ", написао је на свом Твитер налогу председник Вучић. 

Хан је допутовао у Београд нешто раније вечерас, а дочекао га је шеф Делегације ЕУ у Београду Сем Фабрици.

Европска комисија је данас саопштила да ће Хан сутра заједно са председником Србије Александром Вучићем отворити Жежељев мост код Новог Сада.

"У суботу комесар за европско суседство и преговоре о проширењу Јоханес Хан посетиће Нови Сад како би отворио Жежељев мост заједно са Александром Вучићем председником Србије", наводи се у саопштењу Комисије.

У ЕК оцењују да је Жежељев мост кључна карика транс-европске мреже која ће омогућити бољу навигацију дуж Дунава, обновити путни и железнички саобраћај и донети нову динамику регионалној сарадњи.

"Подршка овом пројекту показује посвећеност ЕУ Агенди повезивања која за циљ има развој транспортних, енергетских и дигиталних веза Западног Балкана и ЕУ", кажу у Европској комисији.

Очекује се, како наводе, да Хан одржи говор приликом отварања моста што ће, заједно са сликом из Новог Сада, бити директно преношен и на званичном сајту Европске комисије.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести