Харадинај: КУРТИ ОДГОВОРАН ЗА СКАНДАЛЕ, његова смена је национална дужност

ПРИШТИНА: Председник "Алијансе за будућност Косова" Рамуш Харадинај поручио је данас да је Аљбин Курти одговоран за скандале у који су умешани званичници који су данас ухапшени због сумње да су проневерили резерве на КиМ, као и да је смена Куртија национална дужност.
ramus haradinaj
Фото: Youtube Printscreen

"Шта још треба да се деси да ви који имате глас, који имате разум и срце и који волите Косово, будете уверени да је смена овог човека данас национална дужност!", написао је он на Фејсбуку.

Према речима Харадинаја деградација власти је достигла огромне размере, "како на унутрашњем тако и на спољном плану".

"Докле год толики владини функционери и људи блиски власти и владајућој партији буду били умешани у разне афере, незабележене на Косову, онда се оптужбе упућују само на једну адресу. Њихов шеф и вођа је тај који их је ангажовао, премијер земље и председник Самоопредељења Аљбин Курти", написао је Харадинај.

Он је нагласио да је решење за тренутну ситуацију на КиМ изгласавање неповерења Куртијевој влади и расписивање нових избора.

"С обзиром на то да имамо посла са човеком који је болестан од власти, неодговора и несавестан и који не одустаје, обавезна је мобилизација свих оних који воле отаџбину и који заступају интересе земље и грађана, без партијских разлика. Сазивање ванредне седнице за распуштање владе путем гласања о неповерењу једино је решење да се спасе земља и отвори пут ка влади националног јединства и новим изборима", навео је Харадинај.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести