Харадинај о ЗСО: Добро што је стопирана

БЕОГРАД: Косовски премијер Рамуш Харадинај каже да је добро што је Заједница српских општина стопирана и нада се да Уставни суд Косова никада неће дати одобрење ЗСО изван уставних оквира Косова, пише "Зери".
zso, tanjug
Фото: Танјуг/видео

Говорећи на седници косовске скупштине о комерцијалном споразуму између компаније "Contour Global" и косовске Владе за пројекат термоцентрале "Kosova e Re" Харадинај је рекао да је грешка да се овај споразум пореди са ЗСО како су то учинили опозициони посланици. 

Према Харадинају, одлука Уставног суда о ЗСО је добра, и он се нада да сваки споразум који је у супротности са Уставом Косова неће проћи.

"Добро је што је Заједница стопирана, добро је што је Уставни суд тако одлучио, надам се да судије овог суда никада неће дати одобрење никаквој "Заједници" која излази ван уставних оквира Косова, надам се да они то неће урадити", одговор је Харадинаја посланику ПС, Љибурну Аљиу.

У наставку седнице одржава се интерпелација Харадинаја у вези са потписивањем комерцијалног споразума између компаније "Contour Global" и косовске владе за пројекат термоцентрале "Kosova e Re", који је потписан 20. децембра 2017.

Дебата траје без обзира на то што је у Скупштини присутан мали број посланика, наводи "Зери".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести