Харадинај: Порез ће бити смањен кад престане агресија Србије

ПРИШТИНА: Премијер привемених косовских институција Рамуш Харадинај, реаговао је данас на позив Европске уније да Приштина повуче одлуку о повећању пореза на српску робу за 100 одсто, поруком да ће то бити учињено када Београд прекине "агресију Србије", пренела је Газета Експрес. 
ramus haradinaj
Фото: Youtube Printscreen

Харадинај је рекао да таква одлука није била неочекивана, те да је он више пута упозоравао да претходно уведени порез може бити само повећан.

На питање о реакцији председника Србије Вучића, који је имао састанке са амбасадорима синоћ и да је у Београду одржана седниц Савета за националну безбедност, Харадинај је за Т7 рекао да је "Косово било довољно толерантно" и да су чекали "Европска унија заустави агресију Србије", али се то, каже, није догодило

Он је, како се наводи, "чак рекао да се дијалог између две државе не би догодио" да није било поштовања Косова према Србији".

Харадинај каже да је одлука о повећању пореза одлука "сувереног Косова" и да ако "агресија Србије престане", ако се, како каже, буде поштовао енергетски споразум и још много тога, може бити доведена у нормалу.

"Они желе да нас држе у замрзнутом конфликту, ми смо толерисали многе ствари у нади да ће међународна заједница пронаћи решење, али ми га не видимо", рекао је, између осталог, Харадинај.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести