Харадинај: Радоичића сам упознао у Тачијевом кабинету

ПРИШТИНА: Премијер привремених пристинских институција, Рамуш Харадинај, којег је Хашим Тачи више пута означио као пријатеља Милана Радоичића, заменика председника Српске листе, изјавио је данас да није у контакту са њим од када је, како је рекао, у бекству од косовских правосудних органа. 
Ramuš HAradinaj foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Харадинај је то данас рекао новинарима након седнице владе и након што га је Тачи током протеклог викенда у Тирани, на скупу са албанском дијаспором индиректно повезао са Радоичићем.Ианче, Тачи је на том скупу албанске дијаспоре практично потврдио да је он "протерао с Косова" Милана Радоичића.

"О подели Косова преувеличавањем оваквих тема, данас говоре они који су помогли Милошевићу, или су пријатељи Радојичића, којег сам протерао с Косова", рекао је тада Тачи.Како је пренео портал Телеграфи, Харадинај је рекао да је Радоичића упознао у Тачијевом кабинету.

"Уверавам вас да сам упознао господина Радочић док је био заједно са председником Хашимом Тачијем у његовој канцеларији. Немам разлога то да кријем. Када сретнем некога, испружим руку и упознам се, зашто бих то крио. Провели смо више од два сата у Тачијевој канцеларији заједно са другим представницима државе “, рекао је Харадинај.

Харадинај је потврдио да се и касније насамо у неколико наврата састајао са Радоичићем након што је избран за заменика председника Српске листе, која је, иначе, како се наводи, партнер у коалиционој приштинској влади.

Харадинај: Мој став о таксама је непромењен

 Премијер привремених пристинских институција, Рамуш Харадинај, и данас је поновио непромењени став о нповлачењу одлуке о наметнутим сто одсто увећаним таксама на производе из Србије и БиХ.

"Мој став о таксама занте, промена нема", рекао је Харадинај одбацивши тврдње да то угрожава односе Приштине са САД.Изразивши забринутост због недостатка јединства политичких субјеката када је реч о, како је рекао, "питањима од националног интереса", Харадинај је казао да разуме жељу појединих политичких лидера који му нуде излаз из актуеле ситуације. 

Додао је, међутим, да је разлог због којег задржава непромењен став о таксама озбиљан."Морамо водити рачуна о нашим акцијама, браним ову одлуку коју смо донели заједно “, рекао је Харадинај, пренео је Зери.Истакао је да треба очувати суверено право владе да доноси одлуке које се тичу економије, али и оне које се односе на, како је рекао, лобирање Београда против Приштине.

„Упркос ставовима које можда имамо појединачно, морамо остати јединствени у овој одлуци. Дијалог је потребан, веома сам узбуђен што сам укључен у ову тему, могу да наставим са дефинисањем коначног споразума који не садржи територијалне промене", рекао је Харадинај и додао да тек када такав споразум буде потписан постоји могућност да таксе буду укинуте.

Према његовим речима, прекид дијалога није у интересу Београда који, како је рекао, блокира овај процес.Харадинај је новинарима рекао да се данас састао са председником парламента Кадри Весељијем ради договора о седници на чијем дневном реду би био Нацрт платформе за дијалога са Београдом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести