Харадинај: Укидање таксе била би капитална политичка грешка

ПРИШТИНА: Бивши премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, поручио је данас свом могућем наследнику, Аљбину Куртију, да му се свиђа идеја реципроцитета са Београдом, али и да би укидање таксе на производе из Србије без признања косовске независности заузврат била капитална политичка грешка.
ramus haradinaj
Фото: Youtube Printscreen

Харадинај је то рекао новинарима након седнице владе у техничком мандату и додао да нису само порези политика, већ су то и ставови којима је Приштина, како је рекао, "Косово одржала независним, што је омогућило доношење одлуке о реформисању косовске војске, о Трепчи. . . "

"Што се тиче реципроцитета, свиђа ми се идеја, али нека порез остане. Ако Покрет Самоопредељење прави реципроцитет, не разумем зашто не би требало да наставимо са опорезивањем и изненађен сам ставом свакога ко врати српску робу без добијања признања, јер то би била капитална политичка грешка", рекао је Харадинај, пренела је Газета Еxпрес.

Харадинај је говорио и о Специјалном суду за злочине тзв. ОВК и додао да одлуку о формирању тог суда у косовском парламенту треба преиспитати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести