Харченко: Почетак нове фазе војно-техничке сарадње Србије и Русије

НИШ: Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изразио је у Нишу задовољство што се, каже, стабилно реализују планови у уговори између Русије и Србије и додао да ће две земље наставити сарадњу у војној и војно-техничкој сфери.
b
Фото: Tanjug (Dimitrije Nikolić)

Увек смо презадовољни када су наша сарадња и плодови наше сарадње видљиви као што су данас, рекао је Боцан-Харченко, након представљања новог тенка српске армије Т-72 МС, које је Русија донирала Србији.

Он је рекао да је Русија задовољна што се узастопно, стабилно реализују планови и уговори између председника Србије и Русије, у свим областима, као и у овом који се односи на даје јачање војне способности Србије.

Неутрални војни статус највише је цењен када може сам себе да штити, поручио је Боцан-Харченко.

Како је рекао, ово није крај сарадње, већ почетак нове фазе у војној и војно-техничкој сфери Србије и Русије.

Русија ће радо наставити испоруке и оклопних возила и других врста наоружања да Србија уцвршћује суверенитет, неутрални статус и независностонст, неотуђиви део сваког суверенитат што ми поштујемо, рекао је Боцан-Харченко.

Приметио је да је данас на приказу у Нишу могло да се види и српски производ, самоходна хаубица "Нора", која је, како је истакао, врхунски атриљеријски систем, на веома високом технолошком ниову.

Задовољни смо да Србија, уз развој војно-техничке сарадње са Русијом, на најбољи могући начин развија своју индустрију, привреду и војно-техничку производњу, рекао је Боцан-Харченко.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести