Хасановић: Реакција Вучића враћа поверење Бошњака

НОВИ ПАЗАР: Председник Санџачке демократске партије (СДП) Нихад Хасановић изјавио је да се мора уложити додатни напор да се смање тензије у Санџаку после инцидента који се догодио у Прибоју и истакао да реаговање председника Вучића враћа поверење Бошњака у земљу у којој живе, пише портал Индексонлајн.
Индексонлајн/Нихат Хасановић
Фото: Индексонлајн/Нихад Хасановић

Реч је о видео снимку прославе рођења детета полицајца из Прибоја Драгана Зековића, на коме су се певале националистичке песме о Вуковару, Сребреници, Сјеници и Новом Пазару.

Хасановић је оценио да ако се пређе преко онога што се десило, онда је питање дана када ће се нешто слично поновити.

Додао је да било од непроцењиве важности да се овим поводом огласи и Министарство унутрашњих послова и осуди понашање својих припадника и предузме одговарајуће дисциплинске мере.

Истакао је важност реаговања председника Србије Александра Вучића, јер се, како је рекао, тиме враћа поверење Бошњака у државу у којој живе.

" Од укупне власти у Србији Вучић је наш главни партнер, са којим годинама сарађујемо, а посебно је била успешна његова последња посета Санџаку", рекао је Хасановић и додао да се никада није више улагало у овај крај него што се улаже сада.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести