Хоћете да отерате инвеститоре из Железаре, Бора...?

НОВИ САД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да опозицији смета успех Србије и упитао их да ли они то желе да отерају инвеститоре из смедеревске Железаре, где данас људи раде и зарађују, или из РТБ Бор, предузећа која су за време своје власти уништили и оставили тако без посла много људи.  
vucic
Фото: Tanjug (Mihajlo Jelisavčić)

Људи који су распродали све фабрике, уништили све у Србији, који су 300 милиона евра зарадили за четири године, а то вам је као да изградите 1.200 обданишта, 600-700 најмодернијих школа или аутопут Београд - Зрењанин, и стрпали тих 300 милиона евра у своје џепове - боље би им било да нешто одваде из својих џепова и врате народу, уместо глупости како ће да протерају инвеститоре, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду.

Он је то рекао упитан да прокоментарише изјаву једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа, да ће „отерати све инвестиције које су до сада стигле у Србију“.

Хоћете ли да их отерате из Железаре, коју сте уништили и оставили пусту и празну, да избаците људе који раде? Хвала што сте им то рекли. Хоћете да отерате инвеститоре из Бора, а направили сте нам дугове од милијарду евра, упитао је председник.

Како каже, он се лично борио за Бор, да се бакар вади и топи у нашој топионици и у томе успео.

Успех Србије вам смета, а у јануару ће плата бити око 470 евра просечна, и то поред мера фискалне консолидације. Нечија бахатост иде до крајњих граница. Они знају колико су крали и отимали и не могу да разумеју да неки људи нису такци и да имају другачији циљ, рекао је Вучић. 

Коментаришући изјаву Вука Јеремића да је „у току цртање граница с Косовом, а да ће после уследити и РС“, Вучић је рекао да је и Јеремић ту пошао од себе.

Он је примао паре од неких белосветских људи и сада се повлачи кроз белосветске судове. Што мене не позовају по америчким или другим судовима да сведочим или будем осумњичен? Зато сто нисам ја примао те паре, него они. А мојим 'теткама из Канаде', бавићу се у будућности, када будем имао више времена, рекао је Вучић.

Говорећи и Републици Српској, истакао је да са РС имамо најбоље могуће односе.

Питајте њих (из РС) у чије време је Србија урадила највише за РС. О томе говоре дела, а не речи, школе, болнице, вртићи, новац који смо дали Српској, уз љубав коју показујемо према РС, истовремено поштујући БиХ, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести