Хоти: Имам редовну комуникацију са Гренелом

ПРИШТИНА: Премијер привременох приштинских институција Авдулах Хоти каже да ће споразум о економској нормализацији, потписан у Белој кући 4. септембра, наставити да се примењује, преноси Репортери.
pristina
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Хоти тврди да има редовну комуникацију са још актуелном америчком администрацијом и Ричардом Гренелом, специјалним изаслаником за дијалог Београда и Приштине, преноси Косово Онлајн.

"Имамо редовну комуникацију, а имали смо је и у прошлости, како са републиканским, тако и са демократским блоком. Потврђено је да ће се и поред промене администрације споразум потписан у Вашингтону 4. септембра примењивати, на томе радимо сваки дан. Прошле недеље смо имали састанак са Америчком развојном агенцијом ДФЦ, како бисмо идентификовали питања и области у којима треба да унапредимо сарадњу", рекао је Хоти.

Додаје је да је такозвано Косово изгубило ритам, али да напорно ради на визној либерализацији и слободи кретања.

"Што се тиче либерализације, знате да је изгубљен замах. Сада радимо на томе да убедимо државе чланице појединачно", казао је он.

“У претходној влади смо радили са Немачком, сада у овој влади радимо са Француском и Холандијом. Министарка спољних послова боравила је у Холандији и састала се са министром спољних послова. Што се тиче нас као државе и владе, што је потврђено у извештају из октобра, ми смо испунили све услове“, рекао је Хоти у Ораховцу, након постављања камена темељца за изградњу основне и средње школе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести