Хоти: Косово лидер у региону по брзини економског опоравка

Кандидат Демократског Савеза Косова за премијера Авдулах Хоти изјавио је данас да је Косово лидер у региону по брзини економског опоравка, што је резултат успешног управљања ситуацијом са пандемијом коронавируса
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Кандидат Демократског Савеза Косова за премијера Авдулах Хоти изјавио је данас да је Косово лидер у региону по брзини економског опоравка, што је резултат успешног управљања ситуацијом са пандемијом коронавируса, преноси Газета Експрес.

Хоти је рекаое да влада коју води ДСК, као део Европске народне странке, има сва отворена врата у Европи, Сједињеним Државама, као и у свим демократским земљама, преноси Косово онлајн.

 "Економски развој засниваће се на приватном сектору, који је основа одрживог економског развоја. Радићемо на стварању услова за одрживо и достојанствено запошљавање, промовишући слободну конкуренцију, са ограниченом улогом државе у економији, углавном као посредника и регулатора економског развоја, заснованог на националним развојним приоритетима, са посебном бригом о животној средини, како би Косово сачували и за будуће генерације", рекао је Хоти.

Додао је да Косово треба да припреми јасну и дугорочну стратешку развојну оријентацију, која поставља развојне приоритете, како економске, тако и фискалне и буџетске политике и оквире јавног дуга који превазилазе владин мандат.

"Такав документ служиће као Економски законик који садржи принципе економских политика и служи као оквир за законодавство у области економије и поступке који се примењују за подршку економском развоју.

Такав приступ осигурава укључивање и интеграцију у развој са синергијским ефектима“, рекао је Хоти. На скупу ДСК у Урошевцу рекао је и да је за тај град у овогодишњем и наредном буџету предвиђено 35 милиона евра за различите пројекате, укључујући канализацију, подвожњак за аутомобиле, реновирање градског стадиона, обнова школа и многи други пројекти.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести