Хоти не иде у Вашингтон због оптужнице против Тачија

ПРИШТИНА: Косовски премијер Авдулах Хоти објавио је да не може да присуствује састанку 27. јуна у Белој кући на којем би требало да буде настављен дијалог са представницима Београда.
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Хоти је на Твитеру написао да је, због ситуације настале због оптужнице Специјалног тужилаштва, обавестио специјалног изасланика САД за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела да не може да присуствује састанку 27. јуна.

"Због нових дешавања у Приштини због оптужнице коју је поднело Специјално тужилаштво, морам се вратити у своју земљу да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој кући", објавио је косовски премијер на свом Твитер налогу.

Пут у Вашингтон најпре је отказао косовски председник Хашим Тачи, након што је јуче Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих предлога оптужница.

Гренел је потом на Твитеру написао да се радује разговору с председником Србије Александром Вучићем и премијером Хотијем, уз објашњење да га је Хашим Тачи обавестио да не долази у Вашингтон.

Специјализовано тужилаштво Косова подигло је јуче оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Весељија и других осмњичених за низ злоцина против човечности и ратних злочина, укључујући убиства, присилно нестајање лица, прогон и мучење, којом се терете за скоро 100 убистава.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести