Хоти са Гренелом и Рикером о нормализацији односа са Београдом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Заменик премијера привремених приштинских институција Авдулах Хоти данас је изјавио да је на одвојеним састанцима у Минхену са америчким званичницима Ричардом Гренелом и Филипом Рикером разговарао о нормализацији односа са Београдом и наставку дијалога Београда и Приштине.
hoti
Фото: Facebook/Avdullah Hoti

Хоти је на Фејсбуку објавио да се на маргинама Безбедносног форума у Минхену састао са Гренелом, специјалним изаслаником Беле куће за преговоре Београда и Приштине и вршиоцем дужности помоћника државног секретара за европска и евроазијска питања Филипом Рикером, са којима је разговарао о процесима кроз које Косово пролази, и нарочито о дијалогу Београда и Приштине.

Он је рекао да је амбасадору Гренелу пренео да ће Приштина бити "поуздан партнер" у процесу нормализације односа са Београдом са, како је навео, "крајњим циљем међусобног признања", преноси Косово онлајн.

“Уверавао сам га да нова влада неће избегавати своје одговорности у овом процесу и да смо потпуно посвећени напретку”, тврди Хоти.

Хоти каже да је и са Рикером разговарао о потреби да Приштина унапређује регионалне односе, “нарочито у нормализацији односа и међусобном признавању са Србијом”.

"Захвалио сам му на писму државног секретара (Мајкла) Помпеа, у којем јасно пише да је крајњи циљ дијалога међусобно признавање", навео је још Хоти.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести