Христодулидис: Кипар види Србију као следећу чланицу ЕУ

БЕОГРАД: Први потпредседник владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је имао одвојени билатерални разговор са министром спољних послова Републике Кипар Никосом Христодулидисом, који се, као члан делегације у пратњи председника Републике Кипар Никоса Анастасијадиса, налази у посети Србији. 
т
Фото: Tanjug

Двојица министара су оцењенила да су билатерални односи две државе засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа. Изражено је пуно разумевање и узајамна подршка две земље у заштити националних интереса, а пре свега заштити суверенитета и територијалног интегритета. 

Министар Христодулидис је истакао да Кипар даје снажну пуну подршку процесу европске интеграције Србије, коју види као следећу чланицу ЕУ.

Позвао је Дачића да ускоро посети Кипар, а у циљу припреме друге заједничке седнице две владе - којој ће председавати председници Никос Анастасијадис и Александар Вучић, која је планирана да се одржи до краја ове године на Кипру. 

Договорено је да се интензивира и сарадња између два министарства спољних послова по свим питањима од заједничког интереса, а о чему ће у најскорије време бити усаглашен и потписан План консултација.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести