ХРТ ће казнити оне који су направили пропуст са српском заставом

ЗАГРЕБ: Прилог Хрватске радио телевизије (ХРТ) о изборима на КиМ у коме се у позадини иза водитељке видела застава Србије наљутио је представнике Албанаца у Хрватској, наводи Индеџ.хр, преносећи да су они због тога тражили одговорност оних који су напоравили "пропуст".
1
Фото: Tanjug

Портал наводи, позивајући се на Фејсбук посланице из редова албанске мањине Ермине Лекај Прљаскај, да је ХРТ организовао састанак са представницима албанске мањине и да су им обећали да ће казнити оне који су направили такав прилог.

Индеџ је оценио да је скандалозно то што је договорено на том састанку, ако је тачно то што је Прљаскај написала.

Прљаскај је у објави навела да су на састанку поред ње били присутни дипломатски представник Приштине у Загребу Гезим Касаполи и главни директор ХРТ Казимир Бачић, преноси Индеџ.

Она наводи да је договорено да се против одговорних покрене дисциплински поступак, а да се посланица и дипломатски представник доведу у програм ХРТ-а, као и да екипа ХРТ-а оде на КиМ и тамо направи прилог о ситуацији.

Како је навела, затражено је и да директан извор информација везано за ситуацију на Косову буде искључиво РТК, будући да ХРТ и РТК имају споразум о сарадњи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести