Избори 19.маја референдум за опстанак српског народа на КиМ

Победа на овим изборима је неопходна да би доказали да је одлучност српског народа да брани своје достојанство несаломива, рекао Горан Ракић, кандидат Српске листе за градоначелника Косовске Митровице
Kosovska Mitrovica  Foto Tanjug/ video
Фото: Косовска Митровица  Фото Танјуг/ видео

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и кандидат Српске листе за градоначелника Косовске Митровице Горан Ракић изјавили су данас да предстојећи избори за градоначелнике четири општине на северу КиМ представљају референдум за и против опстанка и останка српског народа на овим просторима. 

“Ова победа је неопходна да би доказали да је одлучност српског народа да брани своје достојанство несаломива. Грађани са севера КиМ су увек били спремни за самопожртвовање да би одбранили своје право на постојање”, рекао је Ракић. 

Он је за ТВ Мост, где је гостовао заједно са Петковићем, позвао све да изађу у недељу на бирачка места како би Албанци и њихови спонзори још једном чули да не могу да нас уморе и изнуре сталним нападима и провокацијама.

“Нема начина да убијете вољу српског народа да се бори за своје постојање и своја права”, поручио је Ракић и позвао све да недеља у којој су избори буде “српски сабор” за опстанак српства на КиМ и да потврдимо колико смо чврсти и снажни. 

Према његовим речима, избори су још један референдум за или против опстанка Срба на КиМ. 

Како је навео, за Приштину је Српска листа “трн у оку” и учиниће све како би ослабила Србе уз оцену да без наших органа власти који ће истински радити у интересу свог народа “нама нема опстанка”.

“Наше четири општине на северу КиМ су већ нека врста заједнице српких општина и ми показујемо да и без Приштине можемо да будемо ефикасни и обављамо своје послове”, нагласио је кандидат за градоначелника северне Косовске Митровице. 

Једини начин да издржимо је да се не делимо и да суспендујемо све политичке несугалсице које имамо, оценио је Ракић и позвао грађане да изађу на изборе у што већем броју како би свима показали јединство и жељу да останемо и опстанемо на овим просторима.

Петковић је истакао да је Српска листа пројекат од националног значаја за опстанак српског народа на КиМ те да је та листа постала брана свему ономе што долази из Приштине, а има за циљ да се наш народ протера са вековних простора. 

“Победа Српске листе значи одговор на ескалацију свих притисака, агресивности и хистерије који долазе из Приштине која је мислила да инсталира овде неке своје марионете па да покушају да и одавде протерају српски народ. То им неће поћи за руком”, поручио је Петковић.

Како је рекао, Српска листа је показала како се на прави начин бране интереси српског народа на КиМ, а чине је људи који се истински боре за свој народ и "гарант су да се очува пупчана врпца између српског народа на КиМ и државе Србије“.

Петковић је нагласио и да је победа Српске листе гарант и да ће се наставити сви они пројекти покренути од стране председника Србије Александра Вучића, Владе Србије и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и подсетио да је ово година највећих инвестиција у јужну покрајину што је омогућено омогућено одговорном политиком председника Вучића - пуном државном касом и економским снажењем Србије. 

Он је рекао и да је друго име за Српску листу - јединство српског народа истичући да, док те листе није било, српски политички корпус није био јединствен што је одговарало Приштини. 

"Доласком председника Вучића ситуација се променила и Српска листа има висе од 90 одсто подршке српског народа на КиМ и стога је од пресудне важности да на челним местима буду људи из Српске листе јер ће се они борити за интересе свога народа”, подвукао је Петковић и указао да Приштини не одговара јака Српска листа, јер у њој неће наћи марионете која ће радити било шта на штету свог народа.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести