БИЛЧИК НАЈАВИО Мисија ЕП у Београду од 14. до 18. децембра како би посматрала изборе

БРИСЕЛ: Делегација Европског парламента, која ће посматрати изборе у Србији, боравиће у Београду од 14. до 18. децембра, изјавио је данас известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик.
s
Фото: Youtube printscreen/ EPP Group

Билчик је за Танјуг рекао да је данас одржан конститутивни састанак чланова делегације ове посматрачке мисије и да је одлучено да ће мисију предводити Клемент Грошељ.

"Мислим да имамо јаку делегацију, неколико познатих имена која су се бавила политиком Западног Балкана. Имамо заступљене главне политичке групе и управо смо одлучили о лидерству нашег колеге Клемента Грошеља, који ће предводити мисију Европског парламента за посматрање ових избора", рекао је Билчик. Он је додао да ће посматрачка мисија блиско сарађивати са мисијом Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) и представницима Парламентарне скупштине Савета Европе, који ће бити присутни. Билчик је нагласио да је циљ посматрачке мисије посматрање избора и припрема за изборе. "Слушаћемо, посматрати, имати доста састанака са свим заинтересованим странама, цивилним друштвом... Надамо се да својим радом можемо допринети мирним изборима, слободним и фер изборима", закључио је Билчик.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести