Ђиласовце раскринкао "фантомски бирач" Алауи ал Хакан!

Никола Лакић, један од осведочених присталица опозиције, прогласио је српског патриоту ирачког порекла Алауиа Ал Хакана за "фантомског" бирача!
izbori glasacka kutija glasanje, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

То је још један у низу примера да како опозиција на челу са тајкуном Драганом Ђиласом изборни дебакл покушава да оправда наводном изборном крађом и тврдњама да су на појединим местима у бирачки списак уписивани фиктивни људи.

- А на Вождовцу спектакл: У Бирачки списак уписани: Ереј Кенаноглу, један од вођа мафијашких кланова у Турској, Калум Конор Морис, балетан из Немачке. А ту су и рођени Београђани: Инкавати Маруто, Мухамед Калед Ал Бахра, Мајез Дани, Алауи Ал Хакан, Недир Рамине - објавио је Лакић на платформи Икс, бившем Твитеру, покушавајући да каже да је реч о непостојећим гласачима.

Када је добио ову информацију од блиских пријатеља Ал Хакан чије је име на Лакићевом фамозном списку, одлучио је да се огласи. На неки чудан начин Никола Лакић, а чуо сам да је био контролор, дошао је до имена са бирачког списка, међу којима се нашло и моје име. Објавио их је на мрежи Икс, доскорашњем Твитеру, таргетирајући само лица са несрпским именом и презименом - наводи Хакан у поруци коју је проследио редакцији Информера.

Одмах потом он је контактирао Лакића тражећи да хитно избрише спорни пост.

Фото: printscreen

- Чим сам приметио то, тако што су ми бројни људи послали скриншот објаве, одмах сам контактирао дотичног преко Фејсбука око 14 часова. Он је видео поруку и био активан на X-у у међувремену, али је тек одлучио да ми одговори око 18:30, после 4 и по сата, током којег времена је објаву видело преко 50.000 људи и лајковало око 1.500 када сам последњи пут проверио, што је било око 16 часова. Будући да ми није одговарао, ја сам му и на X-у писао, али ме је блокирао - наводи наш саговорник.

Фото: printscreen

Како он објашњава, овако нешто догодило му се први пут у животу.

Фото: printscreen

- Ја сам Србин ирачког порекла, живим, радим и студирам у Београду, где сам провео велику већину живота. Сматрам да је на овај начин покушао да ми повреди углед и част и то на националној, етничкој, расној, а можда и религијској основи. Моје се име и презиме сад провлачи по друштвеним мрежама, одн. презиме мог брата и сестре, супруге и родитеља, који заједно са мном, а немају никакве везе нити са дотичним, нити са изборима - навео је наш саговорник.

Фото: printscreen

Подсетимо, након што је лидер опозиције Драган Ђилас одржао конференцију за новинаре на којој је изнео тврдње о великом броју такозваних фантомских бирача, редакцијa портала Информер покренула је опсежну проверу његових навода и већ смо утврдили да је слагао најмање три пута.

(Информер.рс)

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести