Ђурђевић Стаменковски: ДВЕРИ и Заветници остају у Парламенту

Један од лидера Националног окупљања Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да је та коалиција на републичким изборима сачувала парламентарни статус са 3,8 одсто подршке грађана.
1
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Она је на казала да је то резултат којим коалиција није задовољна, али да је то последица сурове кампање која је вођена против Националног окупљања. Према њеним речима, та коалиција била је између “два блока” која су се борила за превласт. Нагласила је да је поносна што је коалиција била принципијелна током кампање и није користила ниске ударце. Констатовала је да Национално окупљање у последњих 10 дана кампање није имало ниједан секунд времена на телевизијама са национално фреквенцијом. Указала је на то да су се неколико сати пре проглашења изборне тишине појавили наслови без аргументације,чији је циљ био да бираче њихове коалициј доведу у заблуду.

-Ми ћемо поново бити глас грађана Србије у Народној скупштини - поручила је Ђурђевић Стаменковски. Она је напоменула да политика Националног окупљања није било окупљање ни око Вучића, ни око Ђиласа.

-Ми ћемо барјак Националног окупљања и даље носити -казала је Ђурђевић Стаменковски, додајући да је та коалиција чврста.

Други лидер коалиције Национално окупљање Бошко Обрадовић рекао је да Србија није зрела за национално окупљање, јер је и даље талац бивших политика, пропалих прича садашњег и бившег режима, који се стално рециклирају и не доносе ништа ново. Указао је на то да је политика којом се води Национално окупљање политика која побеђује свуда у Србији, али да Србија није спремна за идеје Националног окупљања. Подсетио је на то да је 2016. године Цесид објавио да су три опозиционе странке испод цензуса, а то је поновио и сада, желећи да спусти Национално окупљање испод цензуса. Обрадовић је рекао је да је та листа имала највише опструкција и да се више од 100 насловних страна појавило у кампањи против Ђурђевић Стаменковски, Ратка Ристић и њега. Он је нагласио да је Национално окупљање жртва цензуре и да нису имали прилике да представе своју политику и идеје.

- Ми смо весници нове европске и светске суверенистике, које још нисмо свесни у Србији - закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести