ЛИГАШИ ИДУ САМОСТАЛНО НА ИЗБОРЕ Бојан Костреш: Глас Војводине мора да се чује

Председник Лиге социјалдемократа Војводине-Војвођани Бојан Костреш најавио је самосталан излазак Војвођана на предстојеће изборе за републички и покрајински парламент.
1
Фото: Vojvođani-LSV

Као главни разлог томе истакао је да ће на предстојећим изборима све друге странке бити усмерене на Београд и републику, те да постоји озбиљна претња да Војводина поново падне у други план, а Војвођани буду занемаривани и у наредне четири године.

Костреш је најавио и смернице новог програма којим ће се борити за бољи животни стандард Војвођана, јачање пољопривреде и очување мултикултуралности и војвођанског начина живота.

Као окосницу новог програма Војвођана на предстојећим изборима истакао је борбу за фискалну децентрализацију Војводине, која ће да буде темељ за даљи развој Војводине и обезбеђивање услова за најављени напредак.

- Војводина се данас налази на прекретници. Централна власт у Београду већ годинама враћа само мрвице од оног што Војвођани уплаћују у буџет Србије. Зато заостајемо, пољопривреда стагнира, плате су мале, а наши млади одлазе. То се мора променити - закључио је Бојан Костреш и додао како игнорисање и гурање Војводине у други план више не може да прође.

У обраћању путем Јутјуб видеа, председник Војвођана ЛСВ осудио је криминални и корумпирани државни систем и изолацију коју намеће режим, а самосталну кандидатуру Војвођана образложио је потребом да и Војводина буде тема на предстојећим изборима.

- Квалитет живота Војвођана не може се поправити ако се глас Војводине не чује. Једино самосталним изласком можемо бити сигурни да ће се чути за Војводину и да ће интереси Војвођана бити високо на дневном реду - истакао је председник Лиге социјалдемократа Војводине-Војвођани Бојан Костреш.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести