МОМЦИ КОЈИ СУ ДИВЉАЛИ ИСПРЕД РИК ПРИЗНАЛИ У ПОЛИЦИЈИ: Ђилас и Мариника нам дају по 150 евра да правимо хаос (фото)

Драгослав М. (20) из Јагодине, један од двојице младића који су синоћ физички напали директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића испред зграде Републичке изборне комисије током протеста опозиције, у полицији је признао да су му лидери коалиције "Србија против насиља" Драган Ђилас и Мариника Тепић платили да изазива нереде, ексклузивно сазнаје Курир.
FoNet/TV FoNet
Фото: FoNet/TV FoNet

Како наводи Куриров доброобавештени извор из истраге, он је у полицији испричао да му месецима уназад Ђилас и Тепићева дају по 150 евра недељно како би физички нападао државне функционере, уз обавезу и да присуствује на сваком протесту и изазива хаос. Рекао је да има сазнања да осим њега Ђилас плаћа и друге студенте, махом из Београда и Ниша.

На снимку који Курир ексклузивно објављује јасно се чује како двадесетогодишњи младић из Јагодине признаје да од Тепићеве и Ђиласа новац прима сваке недеље.

Фото: FoNet/TV FoNet

- Мариника ми даје 50 евра недељно и Ђилас недељно 100 - чује се на снимку.

На питање шта он треба да раза те паре, младић каже:

- Да правим нереде.

На питање да ли су му они то рекли и дали задатак Милојевић одговара потврдно.

У изјави у полицији он је поновио ове тврдње.

Фото: Курир.рс

- Од 6. фебруара ове године сваке недеље добијам новчани износ од 100 евра од Драгана Ђиласа, председника Странке слободе и правде и 50 евра недељно од Маринике Тепић, потпредседнице ССП како бих на протестима вербално и физички нападао припаднике републичких органа и друге државне званичнике. Наведени новац сваке недеље добијам у готовом у просторијама Странке слободе и правде у улици Војводе Степе 199, а за исти сам у обавези да присуствујем свим скуповима у чијој организацији учествује ССП и да доносим јаја која делим другим учесницима скупа како бисмо заједно гађали зграде институција, а у обавези сам да вређам политичке неистомишљенике - навео је Милојевић у изјави полицији.

Он је рекао да има сазнања и да Ђилас финансира читав низ студената, махом из Београда и Ниша који подржавају ССП и промовишу њихову политику.

Подсетимо, Миладин Ковачевић нападнут је синоћ око 22 часа испред зграде РИК-а када је кренуо кући са ванредне седнице те институције. Њега су двојица младића оборила за земљу, услед чека је ударио леђа.

Kurir.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести