НАКОН СЕДНИЦЕ ПРЕДСЕДНИШТВА СНС Вучевић изборе оценио као успешне, САМОСТАЛНА ВЕЋИНА СНС У 54 ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Данас је у седишту Српске напредне странке одржана седница председништва, након чега се јавности обратио председник СНС Милош Вучевић.
v
Фото: Screenshot TV Pink

Вучевић је оценио да су избори на седници оцењени као успешни.

- Извршили смо анализу изборних резултата и на републичком, покрајинском и локалном нивоу. Изборе смо оценили као успешне, што се тиче листе Александар Вучић - Србија не сме да стане. Убедљива победа наше листе. Од 66 локалних самоуправа, у 54 имамо самосталну већину, а у 65 смо победили, да ли у апсолутним или релативним бројевима. Задовољни смо изборним резултатом, али пре свега фокусирани на оно што нас чека у наредном периоду - казао је Вучевић и додао:

Ићи ћемо полако у складу са роковима. Ни на локалном нивоу нећемо да журимо, него да видимо кога ће наша странка да кандидује. Показаћемо да имамо снаге за нова имена и нова лица. Што се тиче народне скупштине и конституисања, рокови теку од 12. јануара, 30 дана, у том року ће бити конституисано.

- Упознали смо присутне с једним програмом, где смо одредили кључне циљеве, тиче се пензија, раста животног стандарда, улагања у здравство, науку, иновационе технологије - навео је Вучевић.

Лидер СНС-а је открио да ће председник Србије Александар Вучић 20. јануара представити план Србија 2027.

- Од локалног до државног нивоа одлука је - сви наши који буду кандидовани чине јединствен тим пројекта Србија 2027, пројекат који треба да да нову енергију Србији, донесе додатну дозу оптимизма, и поред небројено много изазова, пре свега везано за КиМ али и регион и оно што се геополитички дешава у свету. Грађани Србије морају да живе боље, да буде бољи стандард, да искористимо шансу као што је Expo 2027. Није то само питање једног града, већ за целу државу, свеукупног амбијента у Србији. С великом надом и очекивањима чекамо реализацију тог пројекта, то је велики изазов, много посла, а не толико дугачак период за реализацију циљева- казао је Вучевић.

Шта ако Несторовић не заузме ниједну страну?

- Нема ту мистификације. Видећемо има ли скупштинске већине или нема. Нема ту ништа тајно. Или ће бити већине или идемо поново на изборе. Ми мислимо да није добро да идемо поново на изборе, али то зависи од политичке воље свих који су учествовали и имају одборничке мандате у Скупштини Града Београда. Ми мислимо да је боље да се заузме изборна већина. Када будемо имали нешто конкретније, обавестићемо вас. Ништа се неће радити "на силу". Нисам сигуран да сви добро процењују како ће проћи на тим изборима - рекао је и додао да није политичка реалност да поједини могу сами да добију већину - одговорио је Вучевић и додао:

Ми бисмо волели да видимо конституисање скупштине већине у Београду, ако не биће поново избори.

Како смо раније писали, седници су присуствовали важни функционери СНС. Међу њима су били су Синиша Мали, Александар Шапић, Ана Брнабић, Горан Весић, Томислав Момировић, Марија Обрадовић, Александар Мартиновић, Сандра Божић.

Присуствовали су и Милица Николић, Петар Петковић, Никола Селаковић, Ирена Вујовић, Маја Гојковић, као и Миленко Јованов и Јелена Танасковић и Дарија Кисић Тепавчевић. Седници Председништва присуствовао је и Арно Гујон.

(Pink.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести