ПИК прогласио листе СВМ-а, коалиције НАДА и коалиције Србија против насиља

НОВИ САД: Покрајинска изборна комисија прогласила је данас три изборне листе за предстојеће покрајинске изборе који ће се одржати 17. децембра у Војводини.
izbori APV 2023 arhiva Dnevnik
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Проглашене су листа коалиције НАДА, коју чине Нови ДСС и ПОКС, листа коју је подне Савез војвођанских Мађара, као и листа "Србија против насиља" коју је поднела коалиција "Србија против насиља".

Комисија је донела и Решење о именовању члана и заменика члана Покрајинске изборне комисије у проширеном саставу на предлоге које су одвојено поднеле изборне листе Савеза војвођанских Мађара и листа Руска странка - Срби и Руси браћа заувек!

У наставку рада, чланови Комисије донели су Решење о престанку функције заменику председника изборне Комисије града Сремска Митровица у сталном саставу, као и Решење о именовању заменика председника изборне Комисије града Сремска Митровица у сталном саставу.

Комисија је донела Решење престанку функције члана изборне Комисије општине Ковин у сталном саставу и Решење о именовању члана изборне Комисије општине Ковин у сталном саставу.

Комисија је донела Одлуку о  поверавању послова бирачким одборима на бирачким местима који ће спроводити изборе за народне посланике Народне скупштине, расписане за 17. децембар 2023. године

Комисија је донела Упутство локалним изборним комисијама које ће спроводити изборе за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, расписане за 17. децембар 2023. године и  Упутство  о примопредаји изборног материјала пре и после гласања.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести