ПИК СЕ ОГЛАСИО ЕВО КОНАЧНИХ РЕЗУЛТАТА ПОКРАЈИНСКИХ ИЗБОРА СНС апсолутна већина, 66 мандата

НОВИ САД: Покрајинска изборна комисија је на 26. седници, одржаној 14. јануара, на основу збирних извештаја о резултатима гласања свих локалних изборних комисија, на изборима за посланике у Скупштину АП Војводине одржаним 17. децембра и поновљеним на пет бирачких места 30. децембра 2023. године, донела Укупан извештај о резултатима избора за посланике у Скупштину АП Војводине, одржаних 17. и 30. децембра 2023. године.
Izbori, kutija/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Изборна кутија

Према подацима објављеним на сајту ПИК-а, листа Александар Вучић - Војводина не сме да стане освојила је апсолутну већину, односно 66 од 120 посланичких мандата.

Коалиција Србија против насиља освојила је 30, а Савез војвођанских Мађара девет мандата.

Социјалистичка партија Србије освојила је седам мандата, као и коалиција Нада.

Један мандат освојила је Руска странка.

Фото: Dnevnik.rs

Цензус нису прешли Српска радикална странка, коалиција Демократски савез Хрвата у Војводини – Уједињени за правду –  Странка правде и помирења, Чедомир Јовановић – Војводина мора другачије, Народна странка, Коалиција Заветници – Двери, коалиција Доста је било – Социјалдемократска странка, коалиција Војовођани – Лига социјалдемократа Војводине - Војвођани.

Број бирача уписаних у бирачки списак био је 1.669.791, а гласало се на 1.776 бирачких места.

На изборе је изашло 985.829 бирача, а гласало је њих 984.963.

Неважећих листића било је 30.444.

Приговоре на укупан извештај о резултатима избора подносилац проглашене изборне листе и бирач могу поднети у року од 72 сата од објављивања укупног извештаја на веб-презентацији ПИК-а.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести