ПОКРАЈИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА Листи „Војводина не сме да стане“ 67 мандата

НОВИ САД: На изборима за Скупштину Аутономне покрајине Војводине, на основу обрађених 1.716 од укупно 1.776 бирачких места, води листа "Александар Вучић - Војводина не сме" да стане са 47,33 одсто гласова, односно 67 мандата.
skupstina vojvodine
Фото: vojvodina.gov.rs

Проценат обрађених места је 96,62 одсто, а излазност 59,19 одсто.

Резултати нису коначни, а прелиминарни ће бити утврђени на вечерашњој седници Покрајинске изборне комисије.

Према саопштеним резултатима, листа "Ивица Дачић – премијер Србије“ освојила је 5,09 одсто односно 7 мандата, „Руска странка“ 1 одсто односно један мандат, „Нада за Војводину“ 5,15 одсто односно 7 мандата, „Србија против насиља“ 30 мандата и Савез војвођанских Мађара има 8 мандата.

Према речима председника Покрајинске изборне комисије, Рајка Маринковића, рок за приговоре је у току, а на прошлим изборима, поништено је гласање на 24 бирачка места.

Било је 57 неисправних записника, од тих 57 је велики број лако отклоњивих грешака а на неким местима се може догодити понављање гласања, казао је Маринковић.

Говорећи о коначном року за утврђивање резултата, Маринковић је рекао да се чека извештај локалних комисија а тада је обавезујуће 96 часова за коначне резултате.

Влада је до 31. јула у техничком мандату, а према ПИК-у, све би требало да буде решено много раније, односно у наредних месец дана.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести