ПРЕДСТАВЉАМО ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ: Коалиција Томислав Жигманов – Уједињени за правду – ДСХВ – СПП Изборна листа националне мањине

Покрајинска изборна комисија прогласила је изборну листу Томислав Жигманов - Уједињени за правду - Демократски савез Хрвата у Војводини, Усаме Зукорлић - Странка правде и помирења - Бошњаци Санџака под редним бројем 8, за изборе за посланике у покрајинском парламенту расписане 17. децембра.  Покрајинска изборна комисија је утврдила да та изборна листа има положај изборне листе националне мањине. 
1
Фото: ПИК

Први на листи је Томислав Жигманов, министар за мањинска и људска права и друштвени дијалог. Председник је Демократског савеза Хрвата у Војводини од 2015. године. Други на листи је Горан Каурић, (ДСХВ) професор физичког васпитања и спорта из Зрењанина, трећа је Рената Куруц (ДСХВ) економиста и пројектни менаџер из Сонте. Иза ње налази се лекарка специјалиста Бинаса Соколовић (СПП) из Ковина. Пети је Дарио Бошњак (ДСХВ) аутоелектричар из Вајске, на шестом месту је Марица Стантић(ДСХВ) економиста из Суботице. Потом је на листи и Нинослав Радак, а Јосипа ВојнићТунић правница је на осмом месту, док је на деветом Златко Нанчев ветеринар, а на десетом месту Младен Петреш инжењер пољопривреде сви из Суботице и чланови (ДСХВ).

Највише кандидата, њих 16, је из Суботице,  док су други из осталих градова у Војводини.     

С. Аничић Илић
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести