ПРИПРЕМА ЗА ПОКРАЈИНСКЕ ИЗБОРЕ У штампарији Службеног гласника почело штампање изборног материјала, ЕВО КАКВЕ ЋЕ БИТИ БОЈЕ

У штампарији Службеног гласника у Београду 5. децембра почело је штампање изборног материјала за изборе за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, расписане за 17. децембар 2023. године.
1
Фото: Андраш Отош

Представници Покрајинске изборне комисијеприсуствовали су почетку штампања гласачких листића на којима ће бирачи гласати на изборима за посланике у Скупштину АП Војводине.

На раније одржаним седницама Покрајинске изборне комисије утврђен је број гласачких листића који износи 1.669.734, што је једнако утврђеном броју бирача у АП Војводини.

Фото: Андраш Отош

Гласачки листићи штампаће се са једном, две, три, четири или пет језичких варијанти, у зависности од тога који су језици и писма у службеној употреби у појединим општинама/градовима на територији Аутономне покрајине Војводине.

Гласачки листићи на којима ће бирачи гласати на изборима за посланике у Скупштину АП Војводине штампаће се на папиру сиве боје (PANTONE 5135U), а контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампаће се на папиру резедо боје (PANTONE 317U).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести