ПРОТЕСТ КОАЛИЦИЈЕ СПН ЗАВРШЕН ИСПРЕД ПАЛАТЕ ПРАВДЕ Tраже пуштање приведених

Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) завршили су вечерас нешто пре 20.00 часова протест испред Палате правде у Савској улици где су тражили да се ослободе сви који су приведени у недељу током демонстрација испред Скупштине града.
w
Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Саобраћај који је био блокиран у улицама куда су се кретали од зграде РИК-а, где су се најпре окупили, до Палате прваде - у Улици краља Милана, Кнеза Милоша, Немањиној и Савској је нормализован.

Један од носилаца листе СПН Мирослав Алексић рекао је да су ово моменти који захтевају велику солидарност тврдећи да се у Палати правде тренутно налазе људи који су само тражили да су пониште избори за које сматрају да су нерегуларни.

Он је рекао да је за највећи број њих данас одређен притвор, а да је само двоје или троје пуштено да се брани са слободе. Алексић је поновио да не желе да признају, како је рекао, изборну крађу и додао да свако ко није одговоран мора да буде пуштен.

Председник ДС Зоран Лутовац је рекао да су ту да пруже подршку људима који су ухапшени и додао да ће бити ту да врше притисак да се, како каже, спроводи закон и да се не крши Устав. Учесници су испред Палате правде скандирали "Пустите их све", и "Нисте сами".

На почетку протеста испред Републичке изборне комисије у Улици Краља Милана поновљени су захтеви о понављању избора, а на том месту је најављено окупљање и сутра.

Рекли су и да ће се студенти сутра окупити у подне на платоу испред Филозофског факултета.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести