Избори се понављају на 54 места за посланике, 35 за председника

БЕОГРАД: Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић изјавио је вечерас да је РИК на седницама 6. и 8. априла донео решења о понављању избора на 54 бирачка места за избор народних посланика и на 35 бирачких места за избор председника републике.
d
Фото: Tanjug

Он је на конференцији за новинаре навео да ће се избори одржани 3. априла поновити на оним бирачким местима на којима је решењем надлежних локалних изборних комисија гласање поништено.

Према његовим речима, поновљени избори ће се одржати у суботу 16. априла, од седам до 20 часова, гласачки листићи за избор народних посланика биће розе боје, штампаће их се 32.181 а листићи за избор председника биће тиркиз боје и њих ће бити штампано 28.687.

На питање о понашању РИК-а у изборној ноћи и "повлачењу" Комисије, како су то окарактерисали поједини медији, Димитријевић је рекао да је за разлику од претходних година када је РИК излазио само два до три пута у току изборне ноћи и саопштавао резултате, овог пута РИК омогуцћио да сваки грађанин, учесници у изборном поступку као и медији могу у реалном времену да прате процес обраде података

Паралелно са обрађеним подацима које су саопштавали штабови учесника у изборном процесу и референтних организација за праћење избора, медији су могли да прате проценат унетих и обрађених података у РИК- у сваком тренутку у реалном времену, рекао је Димитријевић.

Додао је да је лично поносан на овај постигнути степен јавности рада у РИК и да верује да ће неки будући састав РИК-а додатно унапредити изборни процес.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести