Изетбеговић исмејан због ратнохушкачких изјава

САРАЈЕВО: Изјава председника Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића да би у случају новог ратног сукоба био “спреман да стане пред људе", изазвала је велики број реакција на порталима и друштвеним мрежама, пише портал Алџазире Балканс.
bakir izetbegovic YT
Фото: Youtube Printscreen
Изетбеговић је, говорећи о нон-пејперу и плановима о наводној подели БиХ, који је подигао доста прашине у региону, рекао и да би радије умро него да, како је навео "геноцидаши" завладају делом БиХ.
 
Изетбеговићеве речи изазвале су, наводи се, гомиле коментара на порталима, од исмејавања до порука да „наша деца неће гинути“.
 
„Ничија мајка због мене није заплакала, нити ће. Од мене може метак добити само онај ко ми пушку ували. Свако добро, Босно и Херцеговино“, један је од коментара који је освануо на сарајеском порталу Клиџ.
 
„Барем је сад јасно да је све ово предизборна пропаганда, као и пред сваке изборе. А, што се тиче стајања пред народ, показао си се у прошлом рату“, такође је један од коментара.
 
Многи су мишљења да се управо оваквим изјавама прикривају стварни проблеми у БиХ - закашнела вакцинација, економија…
 
„Нема вакцина, респиратори, нема повећања пензија, све више незапослених, сваки дан најмање 80 људи умре од короне, случај Мемић… Требала је прича о рату и поделама да би се остало на власти и све ово гурнуло у страну. Благо свима нама, сва три народа и остали, ко нас представља“, стоји у једном коментару.
 
„Све је ово школски пример. Све стране ће пробати на крају и ту варијанту само да сакрију своје лоповлуке и малверзације“, мишљење је једног од читалаца.
 
Један од њих је подсетио и на изјаве Александра Вучића, председника Србије, који често позива на мир.
 
„Синоћ (Вучић) каже хајде да градимо и економију да развијамо, а ови наши се само за рат хватају“, написао је.
 
Много је и оних који су осудили термин “геноцидаши”, који је употребио Изетбеговић.
 
У коментару једног од читалаца, можда је садржана и најбоља порука.
 
„Мене је срамота када видим шта наш народ чита у 21. веку, 30 година после рата“, написао је такође један од читлаца.
EUR/RSD 117.1420
Најновије вести