Изгореле две канцеларије Мисије СРБ при УН (Видео)

ЊУЈОРК: У згради Сталне мисије Србије при УН у Њујорку синоћ је око 20.40 по локалном времену избио пожар у коме су у потпуности изгореле две канцеларије, али срећом нико није повређен.
f
Фото: Youtube Printscreen

То је за Танјуг потврдио шеф Мисије Милан Милановић, који је казао да су пожар случајно приметили један од запослених у згради и пролазници, као и да су ватрогасци брзо стигли и угасили пожар.

Према његовим речима, надлежне службе које су одмах изашле на лице места установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

"На срећу имамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. Тренутно немамо интернет. У канцеларијама које су изгореле налазио се само намештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је седела једна колегиница која ће бити премештена у другу канцеларију. Срећа је да је пожар рано примећен и да су ватрогасци брзо стигли", рекао је Миловановић

Амерички сајт Њујоркдејлињуз (нyдаилyнеwс.цом) пренео је да су у пожару који је избио после 20 сати повређена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде.

Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало пре 22 сата, била је затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и преко пута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године.

Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, пре него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама. 

Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма "Ворен и Ветмор", која је осмислила и станицу Гранд Централ на Менхетну.

Зграда се тренутно продаје, а почетна цена је 50 милиона долара.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести