Изграђен нови објекат у Дому за душевно оболела лица у oпштини Пландиште

Покрајинска влада заједно са Канцеларијом за упарављање јавним улагањима издвојила је укупно око 44 милиона динара за изградњу и опремање новог објекта Дома за душевно оболела лица „1. октобар“ у Старом Лецу, у општини Пландиште, који ће, како је најављено, наредних дана примити прве кориснике.
Obilazak rekonstruisanog objekta u Domu za duševno obolela lica 1. oktobar u Starom Lecu (34)
Фото: Покрајинска влада

Стање у овом Дому је задовољавајуће али није иделано. Договорили смо данас нове кораке у текућем одржавању али и припрему пројeката за даља улагања у овај дом, додао је председник Мировић.

„Покрајинска влада управља са 27 објеката социјалне заштите. Припремили смо и пројекат за реконструкцију Дома у Старој Моравици, а за следећу годину у плану је и реконструкција Дома Чуруг“ казао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

„Социјална заштита је изузетно важна друштвена област и неоходно је улагање у континуитету. План нам је да унапредимо програм социјалне заштите и да кориснцима помогнемо да им свакодневни живот буде садржајнији и лакши“, рекао је председник Мировић.

Затекли смо, 2016. године буџет од око 200 милиона динара за ову област, а данас је тај буџет око милијарду динара, додао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

„Реализовали смо, у овој и у другим областима заједно са Покрајинском владом пројекте вредне 2 милијарде динара у 28 општина и градова у АП Војводини. У току су и радови вредни 2,4 милијарде динара и око милијарду динара радови где су набавке у току. То је три пута више од оног што смо обећали на заједничкој седници Владе Републике Србије и Покрајинске владе пре три године“, рекао је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Фото: Покрајинска влада

Дом за душевно оболела лица „1. октобар“ установа је социјалне заштите која пружа услуге домског смештаја у пет објеката, капацитета за 550 корисника, а објекат који од 2012. године није био у функцији, срушен је и захваљујући Покрајинској влади и Канцеларији за управљање јавним улагањима саграђен је нови, казала је директорка Дома Мирјана Вуковић овом приликом.

Фото: Покрајинска влада

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести