Ј. Јоксимовић: Циљ владе да грађани буду задовољни реформама

БРИСЕЛ: Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је европски пут механизам који доноси перспективу за грађане Србије и стабилизацију наунутрашњем и спољноплитичком плану државе. 
Jadranka Joksimović Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Министрака Јоксимовић је нагласила да је важно то што је премијерка Ана Брнабић својом посетом Бриселу показала да је европски пут заправо део наше унутрашње политичке агенде, а не само спољноплотичка орјентација државе.

”ЕУ интеграције су за нас механизам убрзања реформи у нашој земљи које треба да донесу добробит нашим грађанима у смислу боље и ефикасније управе, бољег животног и еконмског стандарда, више посла и перспективе за младе, више путовање, боље образовање”, изјавила је Јоксимовић. 

Она је доала да је управо због оваквог става Србија и препозната у ЕУ као један од најозбиљнијих кандидата за чланство.Министарка за евроинтеграција које се налази се у Бриселу у оквиру делегације Србије коју предводи премијерка Ана Брнабић, каже да је у Србији раније било пуно проевропске реторике која, према њеноим мишљењу, није донела резулате.

”У последњих 4- 5 година упоредо са еврореалистичном реториком иду реформе које грађани подржавају и то је најјача гараниција и кредибилитет који ми као представници владе и државе имамо да наставимо са овим путем.Докле год грађани разумеју да су европске интеграције перспектива за њих и прилика да се стабилизујемо на унутрашње и спољно политичком плану мислим да ћемо имати стабилну подшку”, закључује Јоксимовић.

Осврнувиши се на најављену Стратегију о приступању Србије ЕУ до 2025. године министарка Јоксимовић оцењуе да је у питању оквирни рок који треба да нам да додатну стимулацију. ”Нису нама најважнији датуми већ да грађани буду задовољни, а онда ћемо сви бити успешнији као друштво”, закључила је Јоксимовић током посете Бриселу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести