Ј. Јоксимовић: Данска подржава реформске процесе у Србији

БЕОГРАД: Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изразила је данас очекивање да ће Србија и убудуће моћи да рачуна на још снажнију подршку Данске у спровођење реформи на њеном путу ка ЕУ. 
joksimovic.jpg
Фото: Танјуг (видео)

Јоксимовић је данас примила у опроштајну посету амбасадора Краљевине Данске у Београду Андерса Кристијана Хоугора и захвалила му на доброј сарадњи током његовог дипломатског мандата у Београду која је, каже, обележена унапређењем билатералне сарадње, као и сарадње двеју држава на плану европских интеграција Србије. 

"Бројни програми који се спроводе уз финансијску подршку Краљевине Данске допринели су унапређењу реформских процеса у Србији", нагласила је Јоксимовић.

Како је саопшстило Министарство за европске интеграције, Јоксимовић је истакла да очекује да ће Србија моћи и у будућности да рачуна на још снажнију подршку Данске за спровођење свих неопходних реформи у процесу приступања ЕУ, посебно у развоју и опоравку привреде и предузетништва. 

Тиме ће се, додаје, убрзати и европски пут Србије. 

Јоксимовић је изразила очекивање да ће бити настављена улагања данских компанија у Србији које, наводи, све више исказују интересовање да инвестирају и успешно послују у нашој земљи.

Саговорници су посебно разговарали о показаној солидарности и сарадњи Србије и ЕУ на плану борбе са пандемијом Ковид-19, о плановима за социо-економски опоравак региона Западног Балкана, као и о подршци у виду развојног Економског инвестиционог плана Европске комисије, који је најављен за јесен.

Хоугор је нагласио да је задовољан што нема отворених питања између две земље, што даје добру основу за интензивирање билатералне сарадње. 

Такође је истакао да ће Данска снажно подржавати реформски процес у Србији која је кључна земља региона и од које се највише очекује. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести