Јанковић: Шутановцу сам ја саопштио одлуку

БЕОГРАД: Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је данас да је лично председнику ДС Драгану Шутановцу саопштио одлуку о прекиду сарадње пре него што је то саопштено у јавности, те да је ДС направио огромну, троструку грешку, јер је решио да председнику Србије Александру Вучићу пошаље предлог за промену Устава. 
Saša Janković Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva
Фото: Tanjug

Одлуку о прекиду сарадње са ДС, навео је Јанковић за Н1, донео је највиши орган покрета, који и одређује политику ПСГ.

На наводе ДС да су за ту одлуку сазнали у среду из медија, Јанковић каже да то није тачно и да је лично Шутановцу саопштио одлуку пре него што је саопштење изашло у јавност.

Упитан да ли ће учествовати на протестима које је за јесен најавио Шутановац, Јанковић је рекао да ће покрет учествовати на њима.

"Без коришћења права на окупљање, а то је основно људско право, не може се срушити Александар Вучић. Морамо бити спремни да победимо Вучића на изборима и то за 10 посто разлике...и да будемо спремни да ту победу одбранимо, коришћењем права на окупљење", нагласио је Јанковић.

Говорећи о београдским изборима и потенцијалним коалицијама, он је рекао да партнер мора да испуњава два услова - да неће сарађивати са Александром Вучићем и вредности на којима се покрет заснива.

Како каже, разговара са Вуком Јеремићем, али не и са лидером Двери Бошком Обрадовићем.

"Бошко Обрадовић и Двери сматрају да је Русија постојбина Србије, окрећу се Русији, и не прихватају сва људска права", рекао је Јанковић, маводећи да се ради о принципима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести