Јеремић: Избори у Неготину потврда да је неопходно јединство опозиције

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су локални избори у Неготину показали да опозиција без заједничког наступа на једној изборној листи ‘‘нема шта да тражи“ на изборима најављеним за април 2022. године.
vuk jeremic tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Јеремић је за ТВ Н1 рекао да је резултат у Неготину где је НС освојила више од 13 одсто гласова, "охрабрење“ за ту странку која је, како каже, самостално освојила више гласова од целе опозиције на изборима у Лучанима 2018. године, али да то нису бројеви који воде ка промени власти.

"Једино што може довести до промене власти је заједништво које би грађанима пробудило наду да избори могу донети промене“, рекао је Јеремић, а преноси у саопштењу НС.

Он је изразио наду да ће локални избори у Неготину послужити као катализатор и довести до убрзања договора унутар опозиције.

Јеремић је навео да се из избора у Неготину може закључити да се не може рачунати на правосуђе, јер се, како тврди, Управни суд прогласио ненадлежним да одлучује о стварима везаним за пандемију када је, додао је, независним посматрачима забрањено да надгледају изборе.

На питање да ли уједињене опозиције укључује и Двери Бошка Обрадовића и Социјалдемократску странку Бориса Тадића, Јеремић је казао да НС сматра да би „сви требало да буду позвани, али да није једина која ће одлучивати о томе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести