Јеремић: Спреман да не будем кандидат ни на једној листи

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је спреман да не буде кандидат ни на једној изборној листи ако ће то помоћи да се успостави широко јединство опозиције, саопштили су из странке.
vuk jeremic tanjug
Фото: Tanjug

Ако моје присуство на изборној листи чини ствар за један грам тежом, без дилеме сам спреман да не будем кандидат нигде. Мислим да је предлог Скупштине слободне Србије разуман и вредан пажње, и да би њихов документ могао бити почетак озбиљног окупљања опозиције, рекао је Јеремић телевизији Нова С, а пренела у саопштењу НС.

Он сматра да предлог Скупштине слободне Србије, на консолидован и смислен начин нуди оквир за ширу сарадњу опозиције, те поновио став да опозиција недвосмислено треба да се удружи и заједно наступи, те поручио да су квоте и имена кандидата "последња ствар о којој би требало бринути".

Када је реч о могућој кандидатури Здравка Поноша за председника Србије и Јеремић каже да сада није тренутак да се говори о кандидатима, јер може доћи до злоупотребе од стране таблоидних медија.

То се раније десило Мариники Тепић, а сада Здравку Поношу. Обоје су, по мом мишљењу, одлични кандидати, али због њих лично, као и идеје да би опозиција требало заједнички да наступи, не бих се одређивао по том питању док се о свему не договоримо, рекао је Јеремић.

Скупштина слободне Србије (ССС) упутила је Странци слободе и правде, Народној и Демократској странци свој предлог о наступу на изборима под називом "Договор 4",чији су циљеви, како је наведено, освајање минимум 25 одсто гласова на београдским изборима, 20 одсто на парламентарним и улазак у други круг председничких избора.

У документу који би требало да буде усаглашен до 15. новембра, поред тога се предлаже начин расподеле мандата,и ко би требало да буду кандидати за председника и градоначелника Београда.
 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести