Јеремић: Србија пред великим изазовима, потребна саборност

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је, поводом упокојења патријарха српског Иринеја, да је то тренутак у којем би сви требало да се замисле о томе шта нас чини народом и државом и са којим ће се опасностима и изазовима Србија суочити у наредним годинама, без обзира ко ће бити на власти.
vuk jeremic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

"Изгубили смо поглавара институције која нам историјски много више значи него неким другим народима. Зато данас није тренутак за разговоре о дневној политици", рекао је Јеремић у Ужицу, пренела је Народна странка.

Јеремић је оценио да је Србија данас "подељена, посвађана и огорчена".

"Морамо да ојачамо државу и да престанемо да се делимо, јер нас је исувише мало да бисмо подељени могли да се суочимо са великим изазовима који нас сасвим извесно очекују", казао је лидер НС и додао да је потребно суштински променити стање у Србији јер, како је навео, "нема среће на путу на којем се данас налазимо".

Јеремић је навео да је промена власти тек први, али никако и највећи циљ Народне странке, а много важнији су "промена система, помирење и саборност".

"У супротном, питање је да ли ћемо опстати. Прети нам нестајање, Србија је у демографском понирању, а млади масовно одлазе у иностранство у потрази за бољим животом. Ако не будемо схватили природу таласа који запљускују простор на којем живимо, онда смо у опасности да нестанемо у вртлогу историје. Много је више народа који су нестали него оних који данас постоје", закључио је Јеремић.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести