Јеремић: Увођење санкција Русији не би нас приближило ЕУ

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да овог тренутка не делује да је Србија изложена превеликим притисцима да уведе санкције Русији.
vuk jeremic
Фото: Youtube/ NewsMaxAdria

Он је навео да санкције не би допринеле приближавању Европској унији, јер, како је рекао, са „аутократским режимом какав је на власти у Београду не можемо ни да сањамо о уласку у ЕУ“.

Јеремић је додао да „дозвољава да није у праву“, али да Народна странка зато и тражи да представници власти, који разговарају са ЕУ и САД, јавно у парламенту кажу шта ће се догодити ако не буду уведене санкције, пошто је потпуно јасно да би Србија претрпела тешке економске и политичке последице ако би увела санкције Русији, али нису јасне последице неувођења санкција.

„Увођење санкција нас не би приближило ЕУ, јер на европском путу годинама стојимо зато што немамо слободне медије, функционалну владавину права и борбу против корупције. Не може се у ЕУ ући као диктатура гора од Орбанове. Њима је доста једног Орбана, није им потребан још један и то са Балкана“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да Србија јесте једина држава у Европи која није увела санкције Русији, али да ниједна друга држава у Европи није била бомбардована после завршетка хладног рата нити је трпела санкције, и подсетио да су пре тачно 30 година почеле да се примењују санкције против Србије због којих је патио народ, а тадашњи режим гомилао богатство.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести