Јевтић: Чим се укину таксе, може се кренути даље

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић оценио је вечерас да одмах пошто косовске привремене институције укину таксе на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине може се кренути даље у дијалогу Београда и Приштине.
dalibor jevtic, tanjug
Фото: Tanjug (Video)

"Слобода кретања, трговина, раст економије, нова радна места, добар су пут за мир и стабилност у региону. Чим косовске тарифе на робу из Србије и Босне падну, можемо кренути даље”, поручио је Јевтић у поруци на Твитеру.

Како преноси Косово онлајн, он је у истој поруци дао и пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу, специјалном изасланику америчког председника Ричарду Гренелу и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу.

Влада Косова одлучила је 21. новембра 2018. године да на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине уведе таксе од 100 посто, као меру одмазде након неуспеха Косова да постане чланица Интерпола.

Специјални представник америчког председника за дијалог Србије и Косова Ричард Гренел затражио је ових дана од косовских званичника да укину таксе на српску и босанску робу а од Србије да заустави кампању против косовске независности.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести