Јоаникије: Уговор са владом само по Уставу Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије је данас казао да у темељном уговору који треба да буде потписан између Митрополије црногорско-приморске и владе Црне Горе не сме да буде ништа што је у несагласности са Уставом Црне Горе и са њеним законодавноством.
episkop joanikije
Фото: eparhija.me

"На основу онога што нам већ Устав даје, и што нам даје Закон о слободи вероисповести, просто поједина питања се мало опширније разрађују и дефинишу се неки оквири сарадње за будућност у неком ширем плану, као и са осталим верама у Црној Гори", рекао је Јоаникије за Радио Светигора, а пренеле Вијести.

Јоаникије рекао је да Митрополија црногорско-приморска засад располаже само нацртом темељног уговора који треба да потпишу Српска православна црква (СПЦ) и влада Црне Горе, те да о том акту сад треба да се изјасни Подгорица.

"Имамо текст који је усвојен на нивоу цркве, тај текст је достављен Влади. Она треба да се изјасни, има право да да неке примедбе, да нешто поправи, да нешто прихвати, и ту ће се, надам се, руководити оним начелима која су фиксирана у Уставу и законима Црне Горе, посебно у Закону о слободи вероисповести", додао је Јоаникије, који је уједно и администратор Митрополије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести