Још један српски младић ноћас нападнут на Косову и Метохији

БЕОГРАД: Још један српски младић ноћас на Божић нападнут је на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Група Албанаца ноћас је око 2.30 сата претукла Стефана Томића (18) из Клокота док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у Клокоту.
с
Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Након службе у цркви, младић је кренуо код тетке, када га је на путу напала група Албанаца, од којих је неке препознао као обезбеђење локалног ресторана.

Стефан је задобио повреде ока, руке, абдомена и ногу, а лекарску помоћ је потражио у здравственој установи у Витини, наведено је у саопштењу.

Са породицом Томић разговарао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић који им је пренео подршку државе Србије која ће бити ту да им помогне. Читав случај породица је пријавила полицији која је до раних јутарњих сати испитивала Стефана о нападу.

"И овај мучки напад на српско дете на Косову и Метохији показује антисрпску хистерију која влада на Косову и Метохији и колико су Срби, посебно јужно од Ибра угрожени. Зато се поставља питање шта међународна заједница чини да спречи овакве нападе на Србе и повећа безбедност Срба, што је њихова примарна дужност и обавеза", наводи Канцеларија за КиМ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести