Још једна полугола албанска певачица снимила спот у храму СПЦ

ПРИШТИНА: Полугола, наслоњена на стуб од црвенкастог камена у цркви, ослоњена на капител једном савијеном голом ногом, певачица албанског порекла са швајцарским држављанством Албана Азиз прича своју љубавну причу у споту који је снимила у Храму Светог Николе у Новом Брду, надомак Приштине, пише Политика.
1
Фото: Youtube Printscreen

У споту, који РТК емитује у ударним терминима, Албана Азиз обнажена са још неколико девојака обучених у албанску ношњу промовише своју нову песму.

Сличну ствар пре пет година урадила је и певачица Ера Истрефи у Храму Христа Спаса у центру Приштине.

Српска листа осудила је овакву праксу, наводећи да је то "бестидно скрнављење светиња и објеката Српске православне цркве и српске културне баштине на КиМ".

Иначе, новобрдска тврђава и порушени храм у последње време су више пута оскрнављени. Целе ове године храм био је изложен различитим нападима, а противно свим, локалним и међународним законима и без дозволе Српске православне цркве и Срба који чине већину у Новом Брду, албанске власти су новцем који је издвојила амбасада Немачке из Приштине започеле радове на обнови црквеног комплекса.

Када су их окончали дошли су, у јуну, тадашњи премијер Рамуш Харадинај и амбасадор Кристијан Хелт и објавили да је реч о католичкој цркви, на шта су СПЦ и стручна јавност оштро реаговали.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести