Јованов: Ђилас симбол лоповлука и криминала

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов оценио је вечерас да је немогуће говорити о спрези криминала и корупције са политиком, а не споменути Драгана Ђиласа, као што је, како каже, немогуће говорити о нацизму, а не споменути Хитлера.
jovanov
Фото: Tanjug/J.Pap, arhiva

"Зато је необично да Ђиласу толико смета свако спомињање његовог имена. Бројао је колико га пута спомињу у емисијама, колико пута га спомену на седницама Скупштине, сада и Вучићу броји колико пута изговара његово име", навео је Јованов у саопштењу.

Јованов оцењује да Ђилас не схвата да се "својом незајажљивом потребом да народне паре трпа на рачуне својих компанија" сам квалификовао да за највећи број грађана Србије постане "симбол и персонификација лоповлука и криминала", саопштила је СНС.

"И зато не треба да се брине, јер ће и у историји бити записан као неко ко се отимачином и злоупотребама непојмљиво обогатио, док је држава пропадала и сиромашила", каже Јованов.

Он закључује да га неће спомињати само Вучић, већ и све будуће генерације, али са "једнаким презиром и гађењем, које осећају они што су имали несрећу да му буду савременици и да својим очима гледају како се њиховим парама од пропале чешке ништарије претворио у најбогатијег српског политичара икада".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести