Јованов: Хоће да пониште изорну вољу грађана

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов поручио је данас да се одлуком да се пониште резултати избора у Шапцу поништава изборна воља грађана и истакао да СНС има обавезу да заштити слободу народа да одлучује о томе коме жели да поклони поверење.
Milenko Jovanov Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јованов је у саопштењу навео да је Небојшта Зеленовић своју одлуку да изађе на изборе у Шапцу објашњавао речима да у том граду, захваљујући чињеници да он њиме управља, постоје апсолутно фер и демократски услови за изборе.

Наводи да су на таквим изборима грађани Шапца дали 11.279 гласова више листи Александар Вучић - за нашу децу, него листи Петровића и Зеленовића.

"А онда су Петровић и Зеленовић, након што су видели те резултате и схватили да их Шапчани више не желе на челу свог града, решили да пљуну у лице грађанима Шапца и преко своје Градске изборне комисије, пониште њихову изборну вољу, јер није у сагласју са њиховим жељама и потребама", навео је Јованов.

Додаје да су изгледа Петровић и Зеленовић умислили да су богови и да они, а не народ, могу да одреде какви резултати избора треба да буду, као и да је важније шта хоће они, него грађани Шапца.

"Штавише, за претходне двадесет и четири године, колико су на власти у Шапцу, Петровић и Зеленовић су од грађана узели све. Само им је глас на изборима остао, као последње уточиште достојанства и слободе. Сада би и то да им отму. Е, то се не сме дозволити", навео је Јованов.

Орлић: Највећа изборна крађа у историји вишестраначја

Члан Председништва СНС Владимир Орлић изјавио је данас да се у Шапцу, где су поништени резултати избора, дешава највећа изборна крађа у историји модерног вишестраначја.

"Стари лопови су, након народних пара, сада за свој плен прогласили и туђе гласове на изборима, вољу читавог града и будућност његове деце", навео је Орлић у саопштењу.

Он каже да је сада јасно како бивши режим замишља демократију: тако што бесрамно краде народну вољу, а преко својих послушника у изборној комисији над којом имају апсолутну контролу - поништава све изборе на којима изгуби.

"А изгубили су, вољом измученог и унесрећеног народа, који су жути барони деценијама само пљачкали и малтретирали, са 11.279 гласова разлике. Толико је велика разлика између листе "Александар Вучић - За нашу децу" и листе жутих барона Душана Петровића и Небојше Зеленовића", навео је Орлић.

Наводе да су такве извештаје потписали и њихови представници на бирачким местима, а да су потврдили бројни домаћи и међународни посматрачи.

"Решили су да - све то погазе! Да пљуну у лице целом Шапцу, Србији и свету, брутално поцепају народну вољу и право на избор, а демократију и слободу спакују својим прљавим рукама право у своје дебело замашћене џепове", навео је Орлић.

Он наводи да тако неће моћи, да је народна воља светиња и да у Србији неће одлучивати "жути барони" декретима, већ народ на поштеним изборима.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести